7 ravintolaa, jotka kannattaa testata vuonna 2022

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Viime aikoina on ravintoloita tullut je mennyt. Listasimme tälle sivulle uusia ravintoloita, jotka kannattaa testata vuonna 2022.

Yemeni Restaurant
Abraham Wetterin tie 6
Jemeniläinen ruokakulttuuri on monelle vieras, mutta Helsingissä pääsee tutustumaan siihenkin. Yemeni Restaurant avattiin Vantaalle Myyrmäkeen ja uusi piste avautui viime vuonna Herttoniemeen. Listalla mm. maustettua lammasta ja falafeliä. Lue HS:n juttu täältä.

Bona Fide
Vironkatu 8

Pop up -ravintolana toiminut Bona Fide avasi uusissa tiloissa kruununhaassa. Ravintolan pyörittäjillä on Michelin-taustaa useista laaturavintoloista. Ravintolaa on luonnehdittu seuraavasti: “Yhdessä he ovat luoneet uuden aallon kortteliravintolan, joka loihtii kauden kasviksista, villikalasta sekä riistasta kekseliäitä ja mielenkiintoisia annoksia sortumatta kikkailuun. Huippuluokan kasvispainotteinen ruoka ja välillä yllättävätkin viinisuositukset vahvistavat Bona Fiden mainetta rohkeana edelläkävijänä (MyHelsinki.fi).” Kotisivut.

Davai Davai
Pohjoisesplanadi 17

Ville Haapasalon ravintola on makumatka suureen ja laajan venäläiseen keittiöön, etenkin Neuvostoliiton aikaisen maan ruokakulttuuriin. Lue Viisi tähteä -lehden juttu täältä.

Sushisama
Kirkkoherrantie 8

Veräjämäkeen on avattu korona-aikana uusi sushipaikka. Sushisama luottaa klassisiin annoksiin, mutta sushin lisäksi listalla on myös misokeittoa ja poke-kulhoja. Retki lähiöön kannattaa! Kotisivut.

Chaos
Iso Roobertinkatu 10

Punavuoressa sijaitseva Chaos on nimensä mukainen. MyHelsingin sivuilla ravintolaa kuvaillaan: “Chaoksen linjana on täydellinen linjattomuus, ja menu on täynnä erilaisia pienempiä ja isompia annoksia, jotka lainattu ja sovellettu maailman eri ruokakulttuurien antimista. Mitään alku-, pää- tai jälkiruokia Chaoksessa ei ole, vaan siellä pääsee maistelemaan sekaisin suolaisia ja makeita annoksia itse haluamassaan järjestyksessä kaaottisen suloisessa sekamelskassa.” Tämä pitää ehdottomasti kokea! Facebook-sivut täällä.

Puhuri
Kauppaneuvoksentie 18

Lauttasaaren vanhimpan rakennukseen, kartanon Punaiseen huvilaan, avautui pullamestari Teemu Auran uusin kahvila. Paikka tunnetaan nyt nimellä Puhuri by Patisserie Teemu Aura. Aura kuvailee: “Puhuri tunnetaan paikallisesti myös kulttuurikahvilana, jossa asiakkaat pääsevät nauttimaan herkkujen kera Koneen Säätiön kuratoimista taidenäyttelyistä.” Lue juttu täältä.

Ego
Korkeavuorenkatu 27

Ravintola Juuren tiloihin avautui kortteliravintola Ego. Keittiöpäällikön sanat: “Klassikkoannoksemme ovat kuin hyvät ystävät, joiden seuraan haluaa palata kerta toisensa jälkeen. Vaihtuvat annoksemme ovat inspiraation ja kokeilunhalun helmiä – kenties tulevaisuuden klassikkoja.” Kotisivut.

LUE MYÖS:

Helsingin parhaat ravintolat juuri nyt
Ravintolat, jotka kannattaa testata 2023
10 klassikkoravintolaa Helsingissä
7 legendaarista kahvilaa Helsingissä
4 stadilaista klassikkoannosta
Tilaa WalkHelsingin kävelykierros: Kostea Helsinki – kävelyretki ravintoloiden historiaan.